Wie in een groot huis woont, weet dat er overal geluiden klinken. Op zolder, in de kelder en ook om het huis heen. Dit kan voor een onveilig gevoel zorgen, vooral als de woning veel grote ramen en deuren heeft. Het sluiten van gordijnen helpt vaak al iets, net als het aandoen van lampen. Voor verdere gemoedsrust schaffen veel huishoudens een alarmsysteem aan. In deze blogpost vertellen we wat een alarmsysteem precies doet en welke voordelen het biedt.

Een slim alarmsysteem: ook iets voor mij?

Je wilt geen ongenode gasten over de vloer, niet als je buitenshuis bent en al helemaal niet als je boven lekker ligt te slapen. Mensen vergeten dan ook zelden hun voordeur en andere buitendeuren op het nachtslot te doen. Helaas weerhoudt dit inbrekers er niet altijd van een poging te doen om in te breken. Heb je echter een slim alarmsysteem woning geïnstalleerd? Dan klinkt de sirene direct zodra inbrekers proberen deuren of ramen te ontwrichten. Wie slimme verlichting heeft, kan deze ook aan laten springen om het afschrikwekkende effect te versterken.

Automatische melding aan alarmcentrale

Wanneer je alarminstallatie woning beweging heeft waargenomen, stuurt het direct een signaal naar de alarmcentrale. Ook de sirene laat luid en duidelijk van zich horen en de ingestelde contactpersonen ontvangen een melding op hun telefoon. Ook als je niet thuis bent, weet je dus direct of er iets schimmigs aan de hand is. Als je het slimme alarmsysteem gekoppeld hebt aan een HD-camera, kun je op veilige afstand zien wat er mis is. Loopt er daadwerkelijk een inbreker rond? Waarschuw de politie door 112 te bellen en volg de instructies van de centrale op.

Een slim alarmsysteem installeren

Dure spullen kunnen vervangen worden, maar spullen met emotionele waarde niet. Veel huishoudens vinden de aankoop van een alarmsysteem de investering dan ook meer dan waard. Je kunt ervoor kiezen een slim alarmsysteem in de winkel of online te kopen, maar je kan ook kiezen voor het afsluiten van een maandelijks abonnement. Je krijgt het alarmsysteem dan thuisgestuurd om deze zelf te installeren. Ook wie niet zo technisch is ingesteld, heeft dit in zo’n 30 minuten voor elkaar. Is de installatie van het alarmsysteem gelukt? Dan kun je ook nog andere smart home producten als lampen, de tv of rolluiken aan het slimme alarmsysteem koppelen. Wie het niet ziet zitten om dit zelf te doen, kan de installatie ook uitbesteden. Zo weet je zeker dat alles goed gekoppeld is en dat je huis veilig is.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen