Ben je een waterbewuste persoon? Zo ja, dan ben je misschien geïnteresseerd in leren hoe je de was kunt doen zonder water te verspillen. Veel mensen zijn zich niet bewust van de hoeveelheid water die ze gebruiken bij het doen van hun was en gebruiken uiteindelijk vaak meer dan nodig is. Merk op dat als je wasmachine voorlader is, hij meestal ongeveer 150 liter per lading gebruikt; in tegenstelling tot bovenlader wasmachines die maar 95 liter per lading nodig hebben.

Dit artikel leert je stap voor stap hoe je de was kunt zonder al te veel water te verspillen.

Gebruik koud of warm (niet heet) leidingwater

Koud of warm (niet heet) leidingwater gebruiken voor het wassen van kleren is een geweldige manier om water te besparen. Als het water koud is, spoelt het de kleren beter en komen ze er schoner uit; en als het water warm is, bespaart het je tijd omdat het de kleren sneller opwarmt.

Laat de machine alleen draaien met een volle lading

Dit bespaart je water en geld. Bovendien is het efficiënter om de machine te laten draaien als hij vol is, want hij zal minder water verbruiken dan wanneer hij halfvol zou draaien.

Behandel vlekken voor met een beetje afwasmiddel of wasmiddel

Vlekken voorbehandelen met een beetje afwasmiddel of wasmiddel is een geweldige manier om water te besparen. Het helpt de kleren schoon te krijgen zonder evenveel water te gebruiken, en het voorkomt ook dat de vlekken inwerken. Dus, als je een manier zoekt om water te besparen, is het voorbehandelen van je kleren met een beetje afwasmiddel of wasmiddel beslist een goede manier!

Kies de kortste wascyclus

Het belang van het kiezen van het kortste wasprogramma dat je kleren schoon krijgt, kan niet genoeg benadrukt worden. Kortere wascycli gebruiken namelijk minder water, zodat je geen kostbare grondstoffen verspilt. Bovendien zijn kortere wascycli even doeltreffend om je kleren schoon te krijgen als langere, dus je hoeft geen prestaties op te offeren omwille van de zuinigheid.

Was je kleren waar mogelijk in koud water

Kleren wassen in koud water is een van de beste manieren om geld te besparen op je energierekeningen en kostbare hulpbronnen te sparen. Dat komt omdat kleren wassen in koud water minder energie verbruikt dan wassen in warm water. Sterker nog, als iedereen zijn kleren in koud water zou wassen, zou dat genoeg energie besparen om meer dan 25 miljoen huizen van stroom te voorzien! Dus waarom zou je niet de overstap maken en vandaag nog beginnen besparen?

Hang je kleren te drogen in plaats van een droger te gebruiken

Kleren ophangen om te drogen in plaats van een droger gebruiken is een van de eenvoudigste manieren om energie te besparen en hulpbronnen te sparen. Dat komt omdat het gebruik van een droger veel elektriciteit vergt, terwijl kleren ophangen om te drogen dat simpelweg niet doet.

Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je de was doen zonder al te veel water te verspillen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen