Er zijn veel mensen op de wereld die geloven dat een relatie hebben zijn de sleutel tot geluk is. Maar wat als single zijn eigenlijk blijkt te zijn?

We geven je 5 redenen waarom gelukkig single zijn beter kan zijn dan in een relatie zitten:

Je hebt meer tijd voor jezelf:

Als je single bent, heb je tijd om te doen wat je wilt, wanneer je wilt, zonder het schema van iemand anders te hoeven raadplegen. Er zijn geen ruzies over hoeveel TV de een kijkt of over de vraag of de ander de hele dag op zijn telefoon moet zitten of helemaal niet mag praten – je kunt doen waar JIJ het gelukkigst van wordt!

Je bent minder gestrest:

Als je single bent, zijn er geen ruzies over hoeveel TV de een kijkt of over de vraag of de ander de hele dag op zijn telefoon moet zitten of helemaal niet mag praten. Zo blijft er voor jou meer tijd over om te ontspannen en te ontstressen. Je kunt doen waar JIJ het gelukkigst van wordt!

Geen zorgen over de gevoelens van een ander:

Als je single bent, hoef je je geen zorgen te maken over de gevoelens van een ander. Als ze van streek zijn, is dat niet jouw probleem. Als ze verdrietig zijn, hoef je ze niet te troosten. En als ze boos zijn, hoef je zeker niet te proberen het beter te maken. Je kunt gewoon verder gaan met je eigen leven zonder voortdurend te hoeven stressen over de emoties van een ander!

Je kunt je concentreren eigen doelen:

Als alleenstaande hoef je je geen zorgen te maken over de gevoelens van een ander of over de vraag of die wel gelukkig is. Je kunt je concentreren op je eigen geluk en doen wat jou gelukkig maakt. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het verdelen van je tijd tussen twee mensen – je kunt al je tijd besteden aan doen wat je wilt.

Geen relatiedrama:

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt – die ruzie waarbij niets wordt opgelost en het gewoon op een puinhoop uitloopt. Relatiedrama’s kunnen zo vermoeiend zijn, vooral als er maar geen einde aan lijkt te komen. Als je single bent, hoef je niet met dat soort stress om te gaan. Je kunt gewoon weglopen en nooit meer omkijken!

Dus, de volgende keer dat je je down voelt over je single zijn, bedenk dan dat er veel voordelen aan zitten! Gelukkig single zijn is beslist beter dan in een disfunctionele relatie zitten. En wie weet – misschien merk je zelfs dat je het zo verkiest!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen