Wil je afvallen? Om dat te doen is het van essentieel belang je bezig te houden met een lichamelijke activiteit die op lange termijn vol te houden is. Dit artikel geeft een aantal goede ochtendoefeningen voor beginners die een gemakkelijke manier zoeken om hun dag te beginnen en in vorm te komen.

De oefeningen die hieronder staan zijn gemakkelijk te volgen en kunnen in het comfort van je eigen huis gedaan worden met weinig of geen apparatuur. Zoals bij elke nieuwe routine is het belangrijk langzaam te beginnen en geleidelijk de intensiteit en duur van de oefeningen te verhogen naarmate je er meer vertrouwd mee raakt.

Joggen op de plaats

Om joggen op de plaats te doen, begin je door met je voeten op heupbreedte uit elkaar te gaan staan. Buig je knieën lichtjes en jog op de plaats gedurende 30 seconden. Joggen op de plaats is een geweldige manier om je dag te beginnen, want het brengt je hartslag omhoog en warmt je lichaam op voor de komende dag. Het is ook een prima manier om af te vallen, want je verbrandt er veel calorieën mee.

Jumping Jacks

Spring op en spreid je voeten uit terwijl je je armen boven je hoofd zwaait. Spring weer en breng je voeten en armen weer naar binnen. Herhaal zo snel mogelijk gedurende 30 seconden. Jumping jacks zijn een geweldige manier om je dag te beginnen, want ze brengen je hartslag omhoog en helpen je lichaam op te warmen voor de komende dag.

Arm cirkels

Ga met gestrekte armen staan om je zijden, evenwijdig aan de vloer. Maak langzaam cirkels met je armen in één richting gedurende 30 seconden. Wissel dan van richting en doe nog eens 30 seconden hetzelfde. Armcirkels zijn een prima manier om je dag te beginnen, want ze helpen je bloed te laten stromen en bereiden je lichaam voor op de komende dag.

Muur push-ups

Ga met je voeten op heupbreedte van elkaar naar een muur staan en plaats je handpalmen tegen de muur op schouderhoogte. Doe langzaam push-ups tegen de muur gedurende 30 seconden. Muur push-ups zijn een prima manier om je dag te beginnen, want ze helpen je bloed te laten stromen en bereiden je lichaam voor op de dag vooruit.

Crunches

Ga op je rug liggen met je voeten plat op de grond en je knieën gebogen. Plaats je handen achter je hoofd. Crunch omhoog en houd 2 seconden vast, laat dan los en herhaal gedurende 30 seconden. Crunches zijn een prima manier om je dag te beginnen, want ze helpen je buikspieren te verstevigen en je lichaam klaar te maken voor de komende dag.

Step-ups

Ga voor een bankje of ander verhoogd oppervlak staan met je linkervoet erop rustend. Stap met je rechtervoet op het oppervlak, en stap dan met je linkervoet naar beneden. Herhaal dit gedurende 30 seconden. Step-ups zijn een prima manier om je dag te beginnen omdat ze je bilspieren en hamstrings trainen, die belangrijke spieren zijn voor een goede houding en het voorkomen van blessures.

Bekkenkanteling met armverlenging

Ga op je rug liggen met beide benen in de lucht en je hoofd en schouders van de grond. Plaats je handen naast je zijden met de palmen naar beneden. Kantel je bekken omhoog, strek dan één arm recht omhoog naar het plafond. Houd 2 seconden vast, laat dan los en herhaal met de andere arm. Bekkenkanteling met armverlengingen zijn een prima manier om je dag te beginnen, want ze helpen je buikspieren goed te versterken.

Plank

Begin in een push-up positie, maar met je gewicht op je onderarmen in plaats van op je handen. Houd 30 seconden vast. Herhaal dit opbouwend, maar probeer het 3 keer vol te houden. Planks zijn een prima manier om je dag te beginnen, want ze werken op je hele lichaam en helpen kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen

Opstaan en ‘s morgens bewegen is essentieel voor een gezonde levensstijl. Dus dachten we dat het nuttig zou zijn als we enkele van onze favoriete, meest effectieve oefeningen deelden om je bloed te laten stromen en je lichaam op te warmen voor de komende dag. Al deze bewegingen helpen je daar goed mee op weg, dus probeer een paar van deze oefeningen vandaag nog!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen